Hobby Caravan

Modellåret 2018

Hobbys 50-årsfirande sätter sin tydliga prägel på modellåret 2018. Jubileumsvagnarna heter Hobby 540 UL ­Excellent, 560 CFe Excellent och 560 KMFe Excellent. Vagnarna är lite bekväm­are, säkrare och elegantare. Mover gör det bekvämare att parkera, antisladdsystemet ger säkrare körning och snygga lättmetallfälgar gör vagnen riktigt elegant.

Så mycket mer

* HobbyConnect: Intelligent styrsystem som du styr från din smarttelefon. Styr bland annat inneklimat och belysning.
* Takmarkis: Som alternativ till förtält får du en markis som du snabbt fäller ut eller in.
* 19” platt-TV: Parabolantenn och mottagare.
* Förstärkt chassi. Möjliggör att öka lastförmågan.
* Eleganta jubileumskuddar och –filtar.
* Mattsats: Praktiskt och snyggt på golvet!

On Tour med nya tyger

De mindre vagnarna i On Tour-serien har blivit storsäljare och förväntas fortsatt framgång. Till 2018 blir det nya tyger i klädsel och gardiner. On Tour får 2018 samma utvändiga design som övriga modellprogrammet, vilket bland annat innebär den bredare ytterdörren.

Laddad mobil i köket

Antalet mobiltelefoner brukar ofta var fler än laddare. I Hobbys ­´18-modeller finns USB-uttag vid arbetsbänken i köket. Bara att plugga in och ladda!

Flytta vagnen själv

Med Mover som tillval blir det enkelt att flytta vagnarna på egen hand. Movern fabriksmonteras och är standard på jubileumsmodellerna 2018.

Hett samarbete med Alde

Från modellåret 2018 finns vattenburen golvvärme som tillval i Hobby-vagnarna. Hobby har valt teknik och samarbete med Alde som anses vara världs­ledande på vattenburen golvvärme för husvagnar.

Hobby 560 LU och Hobby 560 KFU Excellent/Prestige-serien

En av Hobbys storsäljare i Sverige har de senaste åren varit Hobby 560 UL. Men nu har den fått en ersättare. En riktigt bra vagn har blivit ännu bättre! Efter önskemål från marknaden har nu Hobby flyttat sittgruppen framtill i vagnen med härligt ­ljusinsläpp från panorama­fönstret. Långbäddarna har i stället placerats baktill. Vagnen kommer också att komma i en variant som heter Hobby 560 KFU. Planlösningen blir i stort den samma, men lång­bäddarna ersätts med dubbelsäng och en våningssäng.

Hobby 720 KWFU Prestige

Hobbys allra största vagn som också är planerad för den som vill ha en rymlig vagn att bo och leva i året runt. Vagnen kan fås med Aldes vatten­burna golvvärme vilket är en garanti för jämn och skön innetemperatur även om det är iskall vinter utanför dörren. Direkt innanför dörren finns en uppvärmd instegs­garderob med plats för ytterkläder. Längst fram i vagnen sitter man gärna i den stora soff­gruppen och njuter av utsikten genom panoramafönstret. I direkt anslutning finns ett öppet och välutrustat kök.

Hobby 515 UHK De Luxe

En barnkammarvagn med våningssäng. Bak finns den stora dubbelsängen som fälls ner från taket – så kallad drop down-lösning – över sittgruppen. Barnen har alltid tillgång till sin våningssäng och de vuxna får enkelt tillgång till sin genom ett knapptryck. Vagnen är 5,15 m lång (innermått) och är extremt välplanerad. Sju bäddar kan lösas i vagnen.