Hobby Caravan

Sekundäre Navigation

 • Auktoriserad Återförsäljare

  Seiteninhalt

  Nätet av återförsäljare betyder trygghet

  Oavsett var du köpt din vagn i landet har du alltid nära till service om oturen skulle vara framme. Inom organisationen Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare hjälper vi varandra. Skulle ett problem uppstå med din vagn när du är ute och reser så var bara lugn. Börja med att ringa din "egna" återförsäljare (där du köpt vagnen). Behövs mer än telefonsupport finns alltid möjligheten att få hjälp ute i landet från någon av övriga 26 återförsäljare med verkstäder.


  Du som handlar din vagn hos (sigillet) Får den här goa kudden att vila emot!

  Närhet till min återförsäljare

  Personal som är utbildad på just Hobby-vagnar

  Min affär omfattas av svensk konsumentköpslag

  Min återförsäljare ombesörjer och handlägger alla reklamationer/garantiärenden.

  Min återförsäljare betraktar mig som en kund som kan behöva support och hjälp så länge han äger den vagn han köpt av mig eller mina kollegor som är Auktoriserade svenska Hobby-återförsäljare.


  Vad innebär fabriksgaranti för en direktimporterad husvagn?

  Nya hobby-vagnar som säljs i Tyskland omfattas givetvis av fabriksgaranti (eller Europagaranti). Men det innebär inte att man automatiskt kan få hjälp med sin reklamation av återförsäljare som är anslutna till Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare.

  Om vagnen är köpt direkt från återförsäljare i Tyskland är det till den tyska återförsäljaren köparen får vända sig. Det kan alltså bli en både krånglig och dyr process att få hjälp med sin vagn även om det är ett reklamationsärende.


  Från Trelleborg till Boden och Kalix

  På 27 orter, från Boden och Kalix i norr till Trelleborg i söder, hittar du Auktoriserade svenska Hobby-återförsäljare. Din närmaste återförsäljare hittar du här.


  Varning - Direktimporterade vagnar riskerar att bli dyra affärer

  Den som direktimporterar sin husvagn är i juridisk mening importör. Det innebär att motparten är säljaren som i detta fall finns i ett annat land (oftast Tyskland). Som köpare (importör) är man därför hänvisad att försöka nå en lösning med säljaren.

  Detsamma gäller den som genom ombud köpt en vagn som är direktimporterad.

  Det man eventuellt sparar på prislappen vid importköp förlorar man på att man inte har den svenska auktoriserade återförsäljaren i ryggen och konsumentköplagen som skyddsnät, säger Kristoffer Jacobsson, advokat på Gärde Wesslau Advokatbyrå och en av landets främsta experter på juridiska frågor inom husvagnsbranschen.